Tudás-, és Technológiatranszfer Divízió

A TECHTRA hazai és nemzetközi partnerei a kutatás-fejlesztési és innovációs együttműködésüket a Tudás-, és Technológiatranszfer Divízión keresztül tudják megvalósítani, mely akcelerációs tevékenységgel segíti elő ezek megvalósulását. A divízió vallja az aktivizmus, az innováció és a piactámogatás elveit.

A kettős felhasználású ipari képességek fejlesztéséhez és a sikeres technológiatranszferhez szükséges tudásbázis biztosítása

Elindult a Tudás-, és Technológiatranszfer Divízió
2023.01.31.
Megkezdte tevékenységét a Tudás-, és Technológiatranszfer Divízió a TECHTRA Technológiai Transzfer Intézet égisze alatt.
Sikeres AM workshop Budapesten
2023.02.15.
Első alkalommal, több, mint harminc fő részvétele mellett rendezett szakmai előadássorozatot a TECHTRA Technológia Transzfer Intézet a patinás Hilton szállodában. Az egész napos workshop alatt az additív gyártási technológiával foglalkozó potenciális partnerek mutatkoztak be egymásnak, a rendezvény pedig egy hasznos kerekasztal beszélgetéssel zárult, ahol a rövid- és hosszú távú közös stratégiai gondolkodásban is megállapodtak a résztvevő egyetemek és nemzetközi vállalatok szakmai képviselői.
A TECHTRA részt vett a frankfurti FORMNEXT-kiállításon
2022.11.22
Képviselte magát a TECHTRA Technológiai Transzfer Intézet a 2022 őszi frankfurti FORMNEXT 3D-nyomtatással foglalkozó szakmai kiállításon. A látogatás célja az volt, hogy népszerűsítse a TECHTRA-t, illetve megalapozzon egy AM-tematikájú budapesti találkozót, mely közvetlenül járulna hozzá a magyarországi additív gyártástechnológiai ökoszisztéma fejlesztéséhez.