Részt vett a TECHTRA az NKE Hackathon 2023 döntőjén

Egy kétfordulós hallgatói innovációs ötletverseny zárult le 2023. április 12. napján, amikor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Innovációs és Technológiai Irodája megrendezte az NKE Hackathon 2023 döntőjét. Hat csapat mutatta be innovációs ötleteit, amelyet az egyetem és piaci szereplők képviselőiből álló zsűri tagjai értékeltek.

A kétfordulós hallgatói ötletverseny célja az aktuális társadalmi-gazdasági-ipari kérdésekben történő elmélyülés, továbbá az ezekre a problémákra adható válaszok és újszerű megoldás keresése volt. Ennek részeként a csapatok komoly kutatómunkával, jól felépített ötletekkel és bemutatókkal készültek, amelyeket kiváló stílusban és magas szakmai tartalommal adtak elő a helyszínen megjelent és a rendezvényt online figyelemmel kísérő hallgatóság előtt.

A döntéshozatal idejére a rendezvényt szakmai program kísérte, melynek részeként a TECHTRA, Dr. Dávid Ferenc tudományos munkatársunk képviseletében „Innováció és a Technológiai Transzfer Intézet” címen adott elő, amelyben mind az Intézetnek a hazai innovációs ökoszisztémában betöltött szerepét, mind a Kooperatív Technológiák Nemzeti Laboratóriumát és eredményeit is bemutatta.