Együttműködési megállapodás jött létre a KTNL és az MTMT között

Együttműködési megállapodás jött létre a Kooperatív Technológiák Nemzeti Laboratóriuma (KTNL) és a Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) között. A megállapodásnak köszönhetően immáron a KTNL is bővítheti tudományos munkáival az MTMT adatvagyonát.

A TECHTRA, mint konzorciumvezető képviseletében megállapodást kötött a Kooperatív Technológiák Nemzeti Laboratóriuma és a Magyar Tudományos Művek Tára. Az együttműködési megállapodás által a KTNL tagintézménnyé vált, így saját publikációval és egyéb tudományos munkáival bővítheti az MTMT tudásvagyonát, melyet az MTA Könyvtár és Információs Központ (MTA KIK) működtet.

Az MTMT nemzeti tudományos tudástárat a Magyar Tudományos Akadémia, a Magyar Akkreditációs Bizottság, a Magyar Rektori Konferencia, az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok és az Országos Doktori Tanács, továbbá a koncepciót támogató Oktatási és Kulturális Minisztérium és Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hozta létre. Az MTMT célja, hogy megvalósítsa a hazai tudományos kutatás hiteles nyilvántartását és bemutatását.

A megállapodás során a KTNL-t a TECHTRA képviselte, mint konzorciumvezető. A TECHTRA részéről a megállapodást Gulyás Tibor vezérigazgató, míg az MTA KIK részéről Dr. Monok István főigazgató írta alá. Az együttműködés a KTNL 37 főállású kutatójának biztosít lehetőséget, hogy megosszák tudományos munkáikat az MTMT rendszerével.