Együttműködési megállapodás a TECHTRA és az MTMT között

Együttműködési megállapodást kötött egymással a TECHTRA és a Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT). Az együttműködés értelmében a TECHTRA saját publikációival és egyéb tudományos munkáival járulhat hozzá az MTMT adatvagyonának bővítéséhez.

Együttműködési megállapodást kötött a TECHTRA Technológiai Transzfer Intézet és a Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT). A megállapodás értelmében a TECHTRA is hozzájárulhat az MTA Könyvtár és Információs Központ (MTA KIK) által működtetett nemzeti tudományos bibliográfiai adatbázis, avagy az MTMT fejlesztéséhez. A TECHTRA, mint MTMT tagintézmény jogosulttá vált, hogy a jövőben publikációival és egyéb tudományos munkáival bővíthesse az egységes bibliográfiai tudástárat.

Az MTMT megalapításáról szóló tárgyalásokat 2008 második felében kezdték meg az érintett felek. A tudástár célja az volt, hogy létrehozzák az első országos kiterjedésű nemzeti tudományos bibliográfiai adatbázist.

A megállapodás során a TECHTRA-t vezérigazgatója, Gulyás Tibor, míg az MTMT-t az MTA KIK főigazgatója, Dr. Monok István képviselte. A megállapodás értelmében a TECHTRA 9 főállású és 3 részmunkaidős munkatársának lesz lehetősége tudományos munkáik közzétételére az MTMT rendszerében.