TECHTRA megjelenés: az Agrya vendégeként a magyar mezőgazdaság fenntarthatóságért és fejlesztéséért

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége, az Agrya 2023. február 15. napján tartotta meg a „Gazdák a fenntarthatóságért” elnevezésű műhelykonferenciáját. A rendezvény szakmai programját erősítette Dr. Feldmann Péter az Agrárminisztérium államtitkára, Dr. Pillók Péter a Századvég igazgatója, Kökény Attila az Agreena szakértője, valamint a Technológiai Transzfer Intézet képviseletében Gulyás Tibor vezérigazgató, aki a „Kettős célú fejlesztések jelentősége a mezőgazdaságban” címmel tartott előadást.

Előadásában Gulyás Tibor ismertette a TECHTRA helyét és szerepét a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány Kuratóriuma alatt működő és épülő ökoszisztéma részeként, továbbá az intézet szervezetét, céljait és feladatellátásának rendszerét, valamint bemutatta a Kooperatív Technológiák Nemzeti Laboratóriumát.

A rendezvény során nem csak szakmai előadással jelentünk meg, de felmértük és azonosítottuk a TECHTRA és az Agrya közötti együttműködés lehetőségeit és kereteit. Feladatunk a tudásmenedzsment, ezért a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségével ápolt együttműködés során célul tűztük ki, hogy megismerjük a mezőgazdasági szakterület igényeit, amelyekre hatékony választ kínálunk fejlesztői oldalról. Közvetítői szerepben saját kutatási eredményeinket és képességünket kívánjuk hasznosítani, amikor technológiai és oktatási oldalról kiemelten kezeljük az agrárium piaci érdekekeit és a többcélú felhasználás előnyeit.

2023.02.15.