A TECHTRA részt vett a frankfurti FORMNEXT-kiállításon

Képviselte magát a TECHTRA Technológiai Transzfer Intézet a 2022 őszi frankfurti FORMNEXT 3D-nyomtatással foglalkozó szakmai kiállításon. A látogatás célja az volt, hogy népszerűsítse a TECHTRA-t, illetve megalapozzon egy AM-tematikájú budapesti találkozót, mely közvetlenül járulna hozzá a magyarországi additív gyártástechnológiai ökoszisztéma fejlesztéséhez.

A 2022. májusi SAAB Innovation Week-en történt egyeztetések eredményeként a Siemens meghívására a TECHTRA Technológiai Transzfer Intézet részt vett a frankfurti FORMNEXT 3D-nyomtatással foglalkozó szakmai kiállításon. A látogatás kritikus jelentőségű volt az additív gyártás területén történő együttműködés következő lépéseként. A kiállítás lehetővé tette a személyes találkozást, a kapcsolatépítést, illetve az iparág aktuális helyzetének megismerését.

A frankfurti kiállításon a TECHTRA-t Nedeczky Lilla nemzetközi HUB-vezető képviselte, aki egyeztetett többek közt a SAAB, az AMEXCI és a Siemens képviselőivel is. Az egyeztetések eredményeként 2022 őszét követően ismét megállapodtak a felek abban, hogy február 8-án találkozót szerveznek Budapesten AM-témában. Az egyeztetések és a tervezett esemény célja, hogy a svéd ökoszisztéma mélyebb megismerése által a magyarországi viszonyok figyelembevételével sikerüljön kialakítani a hazai modellt. A frankfurti látogatás eredményeként a TECHTRA ismertsége nemzetközi szinten nőtt.

2022. november 22.